Toplantının konusu yapay zeka, programın konuğu ise İstanbul Aydın Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Türk bilim insanı Prof. Dr. Ali Okatan oldu.
Okatan, yapay zeka ile ilgili projelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Okatan, konferansında, dijital yapay zekanın dünya gündemindeki her alanda nasıl kullanıldığını anlattı.
Ülkemizi temsilen Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN)'de yaptığı bilimsel çalışmalardan da bahsetti.
Okatan’ın projeleri arasında araç takip sistemleri, kişisel dijital takip sistemleri, elektronik trafik tarama ve tanıma sistemleri, kanser gibi hastalıkların erken teşhisi için geliştirilen sistemler ve yarıklı anten icadı vardı. Okatan, yarıklı antenin Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde araçlarda aktif olarak kullanıldığını söyledi.
Okatan, üniversite çalışmalarında birçok yapay zeka deneyimi yaşadığını ve bu deneyimleri genç öğrencilerle paylaşmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
Ayrıca, yapay zeka konusunda kendisini geliştirmek isteyen bursiyer öğrencilere stajyerlik imkanı sunabileceğini belirtti.
Bursiyer öğrenciler, bu tarz programların vakıf merkezinde devam etmesini istediklerini dile getirdiler.
Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Necati Bay ve Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ali Şahin katılımcılara teşekkürlerini dile getirerek, öğrencilerin taleplerini değerlendireceklerini ve yapay zeka konusunda daha fazla farkındalık yaratmak için çalışacaklarını kaydettiler…